Spørgsmål og svar

1. Spørgsmål

Hvor/Hvornår indstiller/foreslår man evt. kandidater til repræsentantskabsvalget?

Svar:


Med baggrund i Corona krisen (COVID-19), ved vi ikke hvornår valgkredsen må/kan mødes.

Vi melder ud, når der er nyt fra regeringen omkring forsamlinger og herefter udmeldes en dato frem i tiden.

Omkring dit spørgsmål vedrørende indstilling af kandidater til repræsentantskabet, så kan disse foreslås allerede nu. Husk at få, accept fra den person, som du ønsker, at indstille som kandidat.


2. Spørgsmål

Hvornår kan vi andelshaver igen forvente at få udbytte betaling.  Det blev jo sløjfet i forbindelse med Finans krisen i 2008.  Men der er jo mange andre banker (A/S) som der giver udbytte igen.

Det er jo ikke fordi vi bliver rige af udbyttet, men når renten er så laver som den er i dag får vi jo ikke rigtigt noget ud af vores andels bevis i dag.

Ud over vi selvfølgelige har en god bank  😊

Så det er meget mere det moralske i det frem for en mangel på penge.

Svar:

Tak for din henvendelse og pæne ord omkring en god bank – det varmer i disse dage.

Med baggrund i vores nuværende kapitalforhold, samt de gældende myndighedskrav til netop de finansielle institutters ”polstring” er det realistisk at sige, at vi ikke tror der vil blive udbetalt udbytte i de kommende år.

Baggrunden er følgende:

Ved sammenlægningen mellem Andelskassen Oikos og Faster Andelskasse faldt Andelskassens kapital fra 21,5% (2018) til 20% (2019). Forklaringen var, at Andelskassen Oikos havde en noget mindre egenkapital end Faster Andelskasse - og sammenlægningen trak derfor det samlede tal ned.

For god ordens skyld bør jeg nævne, at dette var der åbenhed og klarhed omkring i hele processen, i forbindelse med sammenlægningen.

Nedgang i kapital er selvfølgelig den forkerte vej, når man ser isoleret på kapitalen, og i vores fremskrivninger/beregninger omkring kapitalen, vil der være behov for, at ”købe/låne” midlertidig kapital (bl.a. ansvarlig lånekapital) i markedet i en periode på op til 5 år. Men vores fælles budgetter for fremtiden viser dog klart, at vi kan ”lave” tilstrækkelige og forbedrede resultater sådan, at vi kan på længere sigt kan helt undgå, at skulle have eksempelvis ansvarlig lånekapital fra eksterne lånekilder.

Derfor vil det være både forkert og ulogisk, at lave udlodninger af udbytte, som derved vil presse andelskassens kapital, når vi fortsat ønsker vores selvstændighed og dette helst uden at skulle ”låne” ved andre 😊.

Håber dette giver dig den fornødne forklaring og overblik.

Jan Kirkensgaard uddyber også gerne, såfremt du har flere spørgsmål enten ved, at du skriver direkte til Jan på: jki@faster.dk eller ringer på mobil: 2040 7667.

Spørgsmål?

Er der noget der giver anledning til tvivl er du velkommen til at kontakte mig

Jan Kirkensgaard,
Direktør

Som kunde hos Faster får du...

ikon
Nærhed og indlevelse

Forståelse for dine forventninger og behov.

ikon
Kompetent, relevant og hurtig...

Rådgivning af dygtige medarbejdere, hvor du oplever tryghed og dine behov som midtpunkt.

ikon
Moderne tilgang

Vi gør en dyd ud af god personlig service, men tilbyder også selvbetjening via PC, tablet og smartphone.