Grænsen for negative renter sænkes

Grænsen for negative renter sænkes til kr. 100.000

I erkendelse af, at det lave renteniveau forventes at fortsætte, har Faster Andelskasse valgt at sænke grænsen for negative renter pr. 1 juni 2021. Det betyder, at flere af vores kunder fremover vil opleve at skulle betale renter for at have penge stående kontant på kontoen.

”Det er indenfor det sidste halvandet år blevet en ny virkelighed for almindelige privatkunder i Danmark, at der skal betales negative renter til banken, og jeg kan godt forstå, at det kan være svært at forstå meningen med det”, siger Jan Kirkensgaard, direktør i Faster Andelskasse.

For bankerne har det dog været virkelighed i en årrække, idet finanssektoren siden 2012 har skullet betale negative indlånsrenter til Nationalbanken.

”Når Nationalbanken indfører negativ rente, rammer det et lille pengeinstitut som vores enormt hårdt”, fortæller Jan Kirkensgaard. ”Selvom vi har stor forståelse for kundernes situation, så må vi desværre erkende, at vi er nødt til at sende regningen videre. Vi er i forvejen presset af hårde lovgivningsmæssige krav, et konkurrencedrevet marked og dyr regulering, så vi har simpelthen ikke selv pengene til det”.

 

Finans Danmark: knap tre ud af fire normale lønmodtagere bliver ikke berørt af negative renter

Brancheorganisationen Finans Danmark har regnet på, hvor mange danskere, der står til at betale negative renter med en grænse på 100.000 kr. Deres tal viser, at kun godt hver fjerde normale lønmodtager i Danmark rammes  – og for de fleste af dem er udgiften på under 1.200 kr. om året. Tre ud af fire normale lønmodtagere bliver ikke berørt efter de seneste ændringer.

Finans Danmark påpeger i den forbindelse, at udlånsrenterne også er rekordlave i øjeblikket, hvilket mange danskere har sparet mange penge på.   

”Der er jo heldigvis rigtig mange danske boligejere og virksomheder, der nyder godt af de lave renter, de mødes med på f.eks. deres boliglån. Mange danskere sparer langt mere på de lave renter på deres lån, end de står til at skulle betale i negative indlånsrenter”, siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark.

 

Hvad kan man gøre som kunde for at undgå negative renter?

Tag kontakt til os, hvis du ønsker at drøfte dine muligheder for at minimere dine negative renter. Vi hjælper meget gerne med at finde de løsninger, som passer bedst til dig og din økonomi.

 

Læs:

Information om negativ rente 

Spørgsmål og svar om negativ rente

Som kunde hos Faster får du...

ikon
Nærhed og indlevelse

Forståelse for dine forventninger og behov.

ikon
Kompetent, relevant og hurtig...

Rådgivning af dygtige medarbejdere, hvor du oplever tryghed og dine behov som midtpunkt.

ikon
Moderne tilgang

Vi gør en dyd ud af god personlig service, men tilbyder også selvbetjening via PC, tablet og smartphone.