Et nyt år er en god anledning til at gennemgå boligbudgettet

I 2023 hævede Nationalbanken renten med i alt 1,85%, og hvis vi ser helt tilbage til starten af 2022, er renten blevet hævet med i alt 4,2%, og det kan man f.eks. tydeligt mærke på rentesatsen på andelsboliglån.

I FasterOikos har vi også hævet renterne, men for at tydeliggøre en af vores vigtigste værdier – andelstanken, hvor man gør tingene i fællesskab – har vi lavet en ny type andelsboliglån, som tilbydes, når flere i samme andelsboligforening har finansieringen hos os. Det kan sammenlignes med, at hvis man er flere som rejser sammen i toget, kan man købe en gruppebillet til lavere pris, end hvis man kun køber en enkelt billet.

Renten på vores nye andelsboliglån er en knækrente, som afhænger af, hvor stort andelsboliglånet er i forhold til værdien af andelsboligen, så jo lavere belåning jo lavere rentesats. Du kan læse mere om lånet her.

Nytåret er altid en god anledning til at se budgettet igennem, og måske er der penge at spare, hvis du flytter dit andelsboliglån til FasterOikos, og du samtidig kan overbevise dine naboer om, at de også skulle få gennemgået deres finansiering.

I skemaet nedenfor kan du se eksempler på rentesatser og ydelser ved forskellige belåningsgrader.
Måske har du allerede en god rente på dit lån, men det skader ikke at få den tjekket efter. Det kan vi gøre, uden at det koster noget.

Da vi gennemgik 16 bankers prislister den 28. november 2023, var resultatet, at gennemsnittet af bankens laveste rente på andelsboliglån var 5,52 % og gennemsnittet af den højeste rente var 9,37%, og tager man gennemsnittet af laveste og højeste rente var den 7,45%. Til sammenligning er renteintervallet på vores nye andelsboliglån 4,75 % - 6,24%.

Når du overfører et andelsboliglån fra en anden bank til FasterOikos, skal du ikke betale stiftelsesprovision og dokumentgebyrer, men staten skal have en afgift på 1.825 kr., når pantebrevet i andelsboligen skal ændres.

Send en mail til andelsbolig@faster.dk med oplysning om din restgæld, rentesats, ydelse og værdien af din andelsbolig, så sender vi et overslag til dig, hvor du kan se, om du kan spare noget ved at omlægge dit nuværende andelsboliglån.

Du kan også ringe direkte til René på telefon 3336 4006 og høre mere om dine muligheder.

Som kunde hos Faster får du ...

ikon
Nærhed og indlevelse

Forståelse for dine forventninger og behov.

ikon
Kompetent, relevant og hurtig ...

Rådgivning af dygtige medarbejdere, hvor du oplever tryghed og dine behov som midtpunkt.

ikon
Moderne tilgang

Vi gør en dyd ud af god personlig service, men tilbyder også selvbetjening via PC, tablet og smartphone.