Farvel til gas- eller oliefyret?

Energipriserne raser derudaf, og du overvejer måske at sige farvel til husets gas- eller oliefyr? Skift til varmepumpe, og få 10.000 kr. fra Totalkredit.

Læs mere eller ta’ fat i din rådgiver, og hør mere om muligheden for at få tilskud, når du har lån i Totalkredit og ikke har mulighed for fjernvarme.

Farvel til gas- eller oliefyret?

Der er mange fordele ved at være kunde i et pengeinstitut, som Totalkredit samarbejder med. Én af dem er, at Totalkredit er ejet af Forenet Kredit, som gerne vil støtte vores kunder i at energirenovere deres hus.

Derfor kan Totalkredit give dig et økonomisk tilskud på 10.000 kr., når du udskifter dit gas- eller oliefyr med en varmepumpe. Det vil Totalkredit, fordi udskiftning til varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt på CO2-udslippet. Energiforbruget i bygninger udgør nemlig 40% af Danmarks samlede CO2-forbrug.

Tilskud fra staten

Ud over tilskuddet på 10.000 kr. fra Totalkredit kan du søge om tilskud fra staten, så det bliver endnu billigere for dig at sige farvel til dit gas- eller oliefyr. Læs mere om tilskuddet fra staten her

Så snart din rådgiver har bekræftet, at du får tilskuddet fra Totalkredit, kan du aftale udskiftning med en installatør.

Er du en af dem, der kan få 10.000 kr.?

Du kan få tilskud fra Totalkredit, hvis du:

  • er privatkunde og har et Totalkredit-lån i huset
  • bor i huset eller sommerhuset hele året, og huset ligger i et område uden mulighed for fjernvarme. Det kan du tjekke på grønfjernvarme.nu eller spørge din kommune om.
  • udskifter gas- eller oliefyret med en varmepumpe (luft-til-vand eller jordvarme) med energimærke A++ eller bedre og får udskiftningen udført af en virksomhed (dvs. ikke 'gør-det-selv').
  • har en faktura, hvor det udførte arbejde er beskrevet, og sender en kopi til din rådgiver senest 12 måneder fra værdibevisets udstedelsesdato.

Totalkredit giver 10.000 kr. til yderligere 5.000 Totalkredit-kunder, som opfylder forudsætningerne for at få tilskuddet.

Sådan gør du

  1. Tjek dine muligheder for at få offentligt tilskud på SparEnergi.dk og tilskud fra Totalkredit her.
  2. Kontakt din rådgiver og få hjælp til at søge om værdibeviset på 10.000 kr. og rådgivning om eventuel finansiering.
  3. Gå i gang med udskiftningen hurtigst muligt, når du har fået værdibeviset. Der kan nemlig være ventetid på både varmepumpe og installation – og værdibeviset udløber efter 12 måneder.
  4. Udskift dit olie- eller (natur)gasfyr med en ’luft-til-vand’- eller ’jordvarme’-varmepumpe med energimærke A++ eller bedre. Vælg så vidt muligt en VE-godkendt installatør (”gør-det-selv” er ikke en mulighed).
  5. Send en fakturakopi til din rådgiver, når varmepumpen er installeret. Læs mere om, hvordan du gør, her.
  6. Dit tilskud på 10.000 kr. fra Totalkredit står på din NemKonto i løbet af 30 dage.

Husk, at tilskuddet er skattepligtigt, og at Totalkredit indberetter tilskuddet til Skattestyrelsen som B-indkomst.

Det får du ud af at skrotte dit fyr

Forbedrer husets værdi og energimærke
Dit hus kan stige i værdi, efter du har fået varmepumpe – for når din varmeregning falder, bliver dit hus mere attraktivt at købe. Varmepumpen kan også betyde et bedre energimærke, og det kan også smitte af på husets værdi.

Sparer penge hvert år og kan få tilskud
Mange husejere ser varmeregningen falde med flere tusinde kroner om året, efter de har skiftet til varmepumpe. Og udover en årlig besparelse kan du reducere det beløb, du selv skal have op af lommen, når du får tilskud fra både staten og Totalkredit.

Eksempel på besparelser:

 

Kilde: Bygningspuljebekendtgørelsen (retsinformation.dk)

Bidrager til CO2-besparelse
At skifte et gas- eller oliefyr ud med en varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt i forhold til at reducere energiforbruget i et hus. Udskiftningen giver i gennemsnit 70% mindre CO2-udslip.

Læs mere om lånemuligheder via Totalkredit her

 

Som kunde hos Faster får du ...

ikon
Nærhed og indlevelse

Forståelse for dine forventninger og behov.

ikon
Kompetent, relevant og hurtig ...

Rådgivning af dygtige medarbejdere, hvor du oplever tryghed og dine behov som midtpunkt.

ikon
Moderne tilgang

Vi gør en dyd ud af god personlig service, men tilbyder også selvbetjening via PC, tablet og smartphone.